vineri, 16 mai 2008

"Lista lui Cozmin" sau de ce nu are ursul coada

Probabil ca ati auzit de Lista lui Cozmin. O initiativa care a avut ceva expunere media si care la o prima vedere pare o alternativa votabila fata de consilierii PD-L sau consilierii PRM.

Iata Lista lui Cozmin:

1. GUSA COSMIN - HOREA
2. ROTARU OANA - STEFANIA
3. MUNTEANU IONUT - ALEXANDRU
4. DUBAN ANDREI
5. VOLSCHI CLITEMNESTRA
6. CUSCARU LIVIU - GHEORGHE
7. PAUN VIOREL
8. ANDRESCU ALINA
9. FLOREA DANIELA - ADRIANA
10. GHORGHE LAURENTIU - DANIEL
11. SCRIPCAU - OCHIA GHEORGHE
12. GEAMBASU ALEXANDRU - EMANUEL
13. PÎSLARIU RANGHILOF - OREST
14. ISACILA DOINA - IULIANA
15. PETCU CAMELIA - ALEXANDRA
16. MURESANU MIRCEA
17. MIVOVANU EMIL - RAZVAN
18. IOSIF FLORIN
19. BLAGA CAMELIA - ELENA
20. LUDOVIC RADU - MIREL
21. BUGA NICOLETA ALINA - RODICA
22. DOBRIN OANA - IRINA
23. OLTEANU IULIA
24. STREINU ELENA
25. STANCIU OCTAVIAN
26. DINU DRAGOS
27. DUDULEA CRISTIAN
28. STOICA FLORINEL - DAN
29. PENEA ADRIANA
30. STANCIU MONA
31. STOICA CARMEN - ROBERTINA
32. PETCU LUCIA
33. PAUN MARIN
34. AMARANDEI CARMEN
35. MARCU VICTORIA
36. PATRU MIHAIL - CRISTIAN
37. CUZINCU ARTEMIZA
38. MIVOV ANU IULIANA
39. VADUVA CLAUDIA - VIOLETA
40. VOICU FLORICA
41. SIPOS ALEXANDRU - BOGDAN
42. MIVOV ANU GHEORGHE
43. GRAMA COSNTANTIN
44. ICHIM GHEORGHE
45. BANU BOGDAN
46. DAJIU MIHAELA - SIMONA
47. CIOLACU FLORENTINA - LAURA
48. ANDRONIC SARMIZA
49. BANU LUIZA - FLORENTINA
50. MILEA PETRU - LUCIAN
51. BARBU CATALIN - NICUSOR
52. CIOLACU ALEXANDRU
53. BONDOC STEFAN
54. TISLICI SIMONA - GABRIELA
55. MARINESCU RADU
56. OPREA BANU ANCA - SILVIA
57. UNGUREANU DAN - DRAGOS
58. OROJAN GEORGE - PETRISOR
59. GRUIA IOANA - LUCIANA
60. GRAMA BOGDAN
61. NEACSU CONSTANTIN - CRISTIAN
62. FLORESCU ALEXANDRU
63. NEACSU IULIANA - ADRIANA
64. OPREA DANIELA
65. BELIZARIE MARIA
66. MANEA COSTEL
67. OTOMEGA CRISTI - BOGDAN
68. DUMITRU RALUCA - DANIELA
69. BOGZA MIHAI - DANIEL

Uitati aici cum este descrisa Lista lui Cozmin. Spicuim:

"Cred ca partidele politice s-au decredibilizat si de aceea va propun sa veniti alaturi de mine nu intr-un partid, ci pe o lista electorala formata din independenti de buna-credinta si care vor sa faca bine Bucurestiului si acestei tari.

Aceasta este "Lista lui Cozmin".

Lista lui Cozmin pentru locurile de consilieri generali si de sector este alcatuita in urma unui examen, sustinut in fata unor profesori de drept administrativ de la SNSPA si a unor profesori de limbi straine, si la care s-au putut inscrie numai candidati independenti, cu varsta cuprinsa intre 23 si 45 de ani, absolventi de invatamant superior si detinatorii unei experiente profesionale relevante. De asemenea, candidatii au declarat pe propia raspundere ca nu au avut legaturi cu fosta Securitate, ca nu au fost implicati in scandaluri de coruptie si ca nu detin averi ce nu pot fi justificate.

Pentru ca numai asa, pornind de la niste principii morale ferme, putem spera sa reformam actuala clas politica si sa construim un nou viitor pentru Romania, in care sa facem cinstea mai profitabila decat hotia.

Concurs PIN:

Aproape 300 de bucuresteni vor sa fie consilieri municipali sau de sector independenti. Toti au participat astazi la un concurs organizat de Partidul Initiativa Nationala, care le ofera sprijinul pentru a candida la alegerile locale.
'Care este numarul de consilieri locali ai Capitalei? Ce atributii are consiliul local? Cat costa o cartela de metrou cu doua calatorii? In ce sector se afla Parcul Cismigiu? In ce an devine Bucurestiul capitala Romaniei?' Sunt doar cateva dintre intrebarile la care au trebuit sa raspunda cei care aspira la fotoliul de consilier general sau de sector. Lavinia Sandru a declarat: "Sunt convinsa ca o sa vi se para niste intrebari foarte usoare.'

Demersul PIN vine dupa ce Biroul Electoral Central a respins sigla partidului si solicitarea acestuia de a participa cu candidati indepenti pe liste la alegerile din iunie. Liderii PIN spera ca dupa alegeri sa obtina pana la 20 la suta din locurile eligibile din administratia locala a Bucurestiului.

Lavinia Sandru , vicepresedinte PIN: 'Am considerat ca bucurestenii au dreptul sa contribuie prin actiunile lor la reconstructia Bucurestiului. Si atunci ne-am propus sa dam posibilitatea independentilor sa ajunga in aceste pozitii unde se iau decizii.'
"

Frumos, nu-i asa? Impresionant!

Din nou sa admitem ca primul intre bucurestenii independenti e chiar Cozmin Gusa. Pana la urma e Lista lui Cozmin, e normal sa deschida el lista.

Pe pozitia 5 apare VOLSCHI CLITEMNESTRA. Dati un google cu acest nume si chiar pe prima pagina va veti cruci.

De exemplu, unul dintre link-uri este asta. Acum nu cred tot ce spune Mugur Ciuvica si nici nu am pretentia ca tot e adevarat. Insa nu pot sa nu observ ca Volschi Clitemnestra este apropiata cu grupul NIRO, al carui patron, curata coincidenta, este apropiat de Cozmin Gusa.

Acum sunt doua ipoteze:
1. Volschi Clitemnestra a participat ca bucuresteanca independenta si a castigat concursul lui Cozmin Gusa. Cozmin Gusa, dupa ce va fi citit acest post, va convoca repede comisia de etica a partidului, adica o va suna pe Lavinia si va hotari de urgenta ce e de facut cu astfel de independenti vopsiti.
2. concursul a fost "la misto". Au participat cativa bineintentionati, cativa creduli si restul pana la numarul de 300. Insa cand a fost vorba de aparut pe lista, a aparut cine trebuie. Si nu merita Clitemnestra sa fie pe lista, cand Nicolae Dumitru da 34,000 de euro pe o bicicleta?!

Eu cred ca a doua ipoteza e cea corecta si ca de-aia n-are ursul coada: voi ce credeti?

Update: pozitia doi pe lista, Oana Rotaru este sefa organizatiei PIN Bucuresti, via Cotidianul. Inca un bucurestean independent!

Niciun comentariu: